Teatre social



És un gènere de les arts escèniques que utilitza tècniques teatrals per a la visualització, reflexió i resolució de conflictes socials. També es fa servir per ajudar a buscar solucions en conflictes interpersonals i amb col·lectius en risc d'exclusió. Una de les seves característiques és que es tracta d'un teatre interactiu que compta amb la participació física i psíquica del públic.


A través dels tallers de teatre social es pretén donar eines a les persones per poder-les aplicar en diferents contextos. Per exemple es poden treballar situacions de relacions de poder i conflicte posant en situació i sensibilitzant als participants. El teatre en general és una eina molt efectiva en la participació i facilitació de grups.
Un dels autors de referència en teatre social o dels oprimits i les oprimides és Augusto Boal. L'autor defineix aquest tipus de teatre com una eina que permet treballar temàtiques socials a través de l'art escènic.
Generar espais de creació en el que la motivació sigui la protagonista i el fil conductor per a veure satisfets els aprenentatges i el creixement personal dins d'un espai compartit. Descobrir noves inquietuds socials, noves formes d'intervenció des de la pro activitat. Saber expressar i saber escoltar. Deixar anar la imaginació i aguditzar les habilitats interpretatives. Prendre consciència de les desigualtats socials, de la utilització dels poders des de l'opressió.




"El teatre és l'únic art en el qual la humanitat s'enfronta a si mateixa"

Arthur Asher Miller,  dramaturg, escriptor i guionista estatunidenc.

Comentaris

Entrades populars