Què és el teatre educatiu o pedagògic?





El teatre és un complement per a l'educació de joves i infants. Els espais teatrals són un reforç pedagògic. També és una eina de creixement personal i de coneixement interior en adults. Presenta una metodologia alternativa i dinàmica. L'objectiu és, no tant la representació d'una obra, que també, sinó aprendre en el procés de creació de l'obra i desenvolupar diferents habilitats com la creativitat, la imaginació, la creació d'històries, la memòria, habilitats comunicatives i d'escolta activa, treball en equip. També es milloren aspectes propis del teatre com la interpretació, expressió corporal, creació de personatges, vestuari i d'escenografies, la projecció de la veu. El teatre és una gran alternativa per a perdre la por a parlar en públic, la timidesa o la vergonya.
Els instruments essencials són la veu, el cos i l'energia. Es posen en joc el moviment, les emocions, la sensibilitat i el ritme.
En els espais creatius s'utilitza material didàctic, educatiu i relacionat amb l'art, que faciliten els processos de creació i creixement.
En el teatre la ment s'obra i la creativitat flueix. Els mots ballen al teu cap i els deixes anar acompanyats de gestos i moviments preconcebuts i algun d'improvisat.
"Amb les paraules la ment té ales"
Les Aus, Aristófanes.

Comentaris

Entrades populars